Zondag 05 maart 2023 heeft INSED gebruik mogen maken van een heel bijzondere locatie. 
Wij waren bij Roelf de Haan te gast in de oude aardappelmeelfabriek De Toekomst te Kiel-Windeweer alwaar de onderneming EPS Uitlaten BV & USA-Engines BV is gevestigd.  Een onderneming met een gerenommeerde naam in de Klassieker en Youngtimerwereld.

De ruime en bovenal hoge hallen voorzien van werkplaatsen en bruggen alsook diverse magazijnen, machinerieruimtes en kantoren boden een ware uitdaging en kansrijke leermomenten. De aanwezige verdiepingen leverden wat betreft de geurverspreiding mooie zoekacties. Vier personen leefden zich begripvol in de situatie van een vermiste persoon. Liggend of zittend op, in en onder diverse objecten en op hoger gelegen plekken werden ze gelokaliseerd: blaffend, leeg verwijzend en met behulp van het Noors bringsel.
Er werd door Roelf druk gesleuteld aan een auto in de werkplaats. Deze bewegingen, geluiden en geuren van onder meer motorolie en brandstof maakten het geheel tot een fantastische training voor onze reddingshonden-koppels.

 
EPS Uitlaten BV heeft jarenlange ervaring, is gespecialiseerd op het gebied van custom made uitlaatsystemen en levert uitlaten voor elke auto, motor , tractor, schip en elk ander voertuig of vaartuig voorzien van een verbrandingsmotor. USA-Engines BV verkoopt en plaatst motoren van Amerikaanse komaf in auto’s en boten. Beide ondernemingen vormen een hechte twee-eenheid.
INSED dankt de vier gesimuleerde ‘vermiste’ personen en Roelf de Haan voor de gastvrijheid en de mogelijkheid kennis te vergaren voor zowel hond als geleider in dit uniek historische pand.

Benieuwd naar de foto’s? Volg ons op Facebook!