INSED trainde op zondag 2 juni 2024 op een prachtig trialcomplex, ten behoeve van motor-, bike- én classic trials.
De combinatie van deze bijzondere behendigheidssport en ons zoekwerk bood vele opties. Onbezwaard reden de motorrijders als ware evenwichtskunstenaars hun trialbanen met steile hellingen en lastige bochten terwijl onze honden, cq koppels oplossingsgericht ‘vermiste personen’ lokaliseerden in hetzelfde gebied. Kenmerkend daarbij is de waarneming van en omgang met geluid en geuren. Het heuvelig aangelegde terrein met obstakels, als duikers (rioolbuizen) en steenplateaus, biedt afwisselende geurstromen en vergt een goede conditie van met name de hond. Beide takken van sport hebben iets gemeen; de concentratie, het langdurig en intensief richten op onze taak.

INSED dankt alle betrokken verenigingsleden van Trialclub zuid-oost Drenthe voor hun gastvrijheid, belangstelling en de prettige samenwerking.

Over onze gastgevers
‘Van jong tot oud, de leukste fiets en motorsport!’
De slogan waarmee Trialclub zuid-oost Drenthe de trialsport in Noordoost Nederland promoot. De club organiseert onder meer club-, regio- en nationale wedstrijden in motor en fiets trial. Het niveau varieert van beginner tot nationaal- en wereld niveau.

Foto’s: infoleofotografie