Team


Onze groep bestaat uit professionele geleiders en honden als ook inzetleiders, die gedurende meerdere jaren ervaring hebben opgedaan in de onderdelen/kwalificaties:


Anneke, Linda, Mariette - Insed

Vlakte revieren

Het koppel zoekt een moeilijk begaanbaar of onoverzichtelijk terrein, zoals een heide of bosgebied, af naar vermiste personen. De hond maakt de vindplaats van het slachtoffer bekend door een verwijsmethode: blaffen, bringselen of leegverwijzen.

Puin & Gebouwen

De hond onderscheidt menselijke geuren onder het puin en in gebouwen, waarbij de hond de vindplaatsen van de slachtoffers aan de geleider bekend maakt door een verwijsmethode: blaffen, krabben of lichaamsuitingen als liggen/zitten op de vindplaats, het verstarren van het lichaam van de hond of zwaaien met de staart.

Mik - Mariette - Insed

Inzetleiders
Terwijl de koppels in het zoekgebied opereren, coördineren onze inzetleiders de inzetten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een verbindingswagen die als centrale post fungeert. De communicatie tussen alle hulpdiensten afzonderlijk en onderling vindt van hieruit met professionele apparatuur plaats.


Appèl en hindernissen
Door deelname aan appèl en hindernissen worden gehoorzaamheidsoefeningen aangeleerd en leert de hond door en over verschillende terreinen en materialen lopen onder diverse omstandigheden. Ondermeer puinhopen, houten planken op hoogte, verschillende materialen als onderlaag (industrieroosters), door plastic afschermingswanden. Maar ook abseilen waarbij de hond hangend in een hondenveiligheidsharnas, alleen of gezekerd aan de geleider, een parcours aflegt. Onderscheidend is deelname aan een lawinecursus en helikoptertraining. Het verbreed onze horizon.


Bekijk hier een actueel overzicht van onze bestuurs- en teamleden.


Just