INSED heeft ondanks deze uitzonderlijke periode (corona-pandemie; post-piekperiode) de mogelijkheid te trainen op een bijzondere (buiten)locatie waar schadeauto’s en sloopauto’s bijna volledig worden gerecycled. Deze moderne autosloperij vormt het decor voor uiteenlopende zoekactie’s voor de koppels.
De honden zoeken het terrein met de vele auto’s zelfstandig af waarbij de geleiders hun honden veelal niet kunnen zien. De geur van onder meer autobanden, olie, brandstof en kunststoffen zijn hier volop aanwezig. Naast deze geuren laat de wind de menselijke geur van de ‘vermiste persoon’ via openstaande autoramen, -deuren en kofferruimten stromen. De rol van de geleiders was de karakteristieke manier van zoeken van hun hond te begrijpen en de kwaliteiten van de hond te benutten om zo samen, als team, de ‘vermiste persoon’ te lokaliseren.

Wij danken De Boer Auto Onderdelen (Reclycar) voor het beschikbaar stellen van het buitenterrein voor onze trainingsdoeleinden.