Tijdens de ‘Dag van de Trekpaarden’ te Sellingen heeft INSED op uitnodiging van Staatsbosbeheer Westerwolde deelgenomen aan deze demonstratiedag te midden van de natuur.
De veelvuldigheid aan ambachten van hout en staal werd onder de aandacht gebracht van het publiek: woodcarving, bushcraft, houtplankenzagen, hout kappen, maaien met de zeis en smeedwerk.
Hoe het trekpaard vroeger het werken in het bos beheerste, werd gedemonstreerd door de Menacademie waarbij de paarden boomstammen versleepten in een uitgezet parcours.
INSED demonstreerde de facetten van het reddingshondenwerk met medewerking van het publiek. Kinderen en volwassenen mochten beleven hoe het is om zittend, liggend en in een hoger gelegen verstek, door een hond gevonden te worden en hoe de geleider hier aandacht aan schenkt.
In de verbindingswagen van Venema Communicatie werd het publiek geïnformeerd over de samenwerking met o.a. politie, Staatsbosbeheer en overige hulpdiensten en over de uitvoering van een zoekactie naar vermiste personen.

INSED bedankt de organisatie Staatsbosbeheer voor de uitnodiging en de samenwerkende organisaties voor deze geslaagde dag,tevens Venema Communicatie te Gieten voor het belangeloos beschikbaar stellen van de verbindingswagen.