INSED heeft in samenwerking met onze collega reddingshondengroepen RWO en de recreatieve groep KNON volop leermomenten ervaren op de locatie van Autodemontage de Boer te Stadskanaal.

‘Vermiste personen’ werden op de meest uiteenlopende locaties door de honden verwezen. Zowel het buitenterrein bood schuilplaatsen als ook de (deels donkere) werkvloer onderdak. Een bijzondere uitdaging voor onze honden vanwege de olie-, benzine- en autobekledingsgeuren. Voor de geleiders was vandaag ‘meedenken en uitwerken van de mogelijkheden’ een speerpunt in de training.

Het team inzetcoördinatie ondersteunde in de groeps- en inzetleiding op drie locaties. De uitwisseling tussen de groepen bood ruimte voor inzicht, ideeën inbrengen en uitwerkingen bespreken. Onze dank gaat wederom uit naar de directie van de Boer die het geheel met belangstelling volgde.