Op zaterdag 28 februari jl. heeft INSED deelgenomen aan de Sationstraining te D-Wittmund.
De organisatie van dit jaarlijkse programma lag in handen van onze collegae Rettungshundestaffel Ems-Jade. Het dagprogramma omvatte per koppel een theoriegedeelte, appèlgedeelte, korte verwijsoefening en een zoekactie in bosgebied.
Het theoretische gedeelte omvatte ondermeer algemene vragen over reddingshondenwerk bij vlakte- en waterspeuren, vragen over kompas, portofoonverkeer en EHBO bij hond en mens. Bij de zoekactie dient de deelnemer voorafgaand aan de examinatoren relevante vragen te stellen die noodzakelijk zijn het gebied te doorzoeken. Startpositie, vindplaats vermiste persoon en aanrijroute hulpdiensten dienen kenbaar gemaakt te worden aan de hand van coördinatiepunten op de landkaart.
Ons INSED-koppel Teatske met haar Dima, Hollander korthaar, kwam op voor dit buitenlandse proefexamen. En het resultaat wordt gewaardeerd….. (foto RHS, theorieles en oorkonde). Jan bood inzetondersteuning in het zoekgebied terwijl Marinus en Anastasia ondersteuning boden als gast-examinatoren. Op deze wijze werden de overeenkomsten en verschillen tussen het reddingswerk in Duitsland en Nederland zichtbaar en in kaart gebracht.
De ‘Einsatzleitung’ van RHS Ems-Jade was als initiator en organisator tevreden over het verloop en de behaalde resultaten.
Rest ons alle 9 deelnemende koppels succes toe te wensen tijdens hun examens en hopen hen binnenkort te kunnen verwelkomen als inzetbare koppels binnen de drie deelnemende reddingshondengroepen.