Op zondag 14 april 2024 was INSED onderweg in de bossen rond Exloo.
In het reddingswerk is het van belang je goed te kunnen oriënteren. Een wandeltocht voor geleider en hond om een route te wandelen met behulp van navigatiesysteem ‘CalTopo’. Een handig hulpmiddel om de route te bepalen en de omgeving al wandelend te ontdekken. Leerzaam en efficiënt. Hoe werkt het systeem en wat werkt het beste? Daarbij in acht genomen dat het in bepaalde gebieden tot uitval kan komen; de batterij is leeg of er is geen goede verbinding met de satelliet(en). Om die reden ook aandacht voor kompas lopen. Gebruikelijk in combinatie met een goede topografische kaart.
Tijdens dit avontuur kwamen eveneens diverse oefeningen en opdrachten op ons pad in het kader van een samenwerking tussen twee koppels en ieder koppel voor zich. Doelelementen om een juiste uitwerking teweeg te brengen. Er werd vol gewerkt aan wanneer, waarom en op welke wijze je water aan je hond gaat aanbieden, het uitwerken van materiaal, ‘afblijven liggen’ van onze viervoeters, kennis van veiligheidssymboliek en forensisch bewust handelen.