INSED heeft deze zondag een bijdrage geleverd aan de Publieksdag op Fort IJmuiden, beter bekend als ‘het forteiland’.

Als fort in de verdedigingslinie van ‘de stelling van Amsterdam’ behorende tot het UNESCO werelderfgoed, was dit historische decor een bijzondere locatie om het reddingshondenwerk onder de aandacht te brengen van de circa 350 bezoekers.

Kinderen en verdere publiek kregen de gelegenheid kennis te maken met onze honden, het team en het reddingshondenwerk. Continue geboden demonstraties zowel in het fort als buitenom, o.a. in de bunkers, alsook een tweetal presentaties/lezingen in één van de zalen gaf het publiek inzicht. Door veel interactie met vraag & antwoord werd het een leerzame dag vol beleefelementen voor alle betrokkenen.

INSED dankt onze contactpersonen, de schipper en alle vrijwilligers van het Forteiland voor hun gastvrije onthaal, samenwerking, de geboden (trainings)mogelijkheden en waarderen hun enthousiaste wijze van het uitdragen van historische feiten.